Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bevezető a rumok világába

Bevezető a rumok világába

A rum cukornádból vagy annak származékaiból készült alkoholos szeszes ital. 

Az Egyesült Államokbeli szabályozás szerint a következő a rum hivatalos meghatározása: a rum a cukornád erjesztett levéből, cukornádszirupból, cukornádmelaszból vagy más cukornád melléktermékből előállított alkoholos párlat, melyet 95%-nál alacsonyabb alkoholtartalommal állítanak elő oly módon, hogy a párlat rendelkezik a rumnak tulajdonított ízzel, aromával, jellemzőkkel és legalább 40% alkoholtartalommal palackozzák; továbbá magában foglalja a kizárólag ilyen párlatokból álló keverékeket is.


 

Az európai szabályozás kicsit részletesebb leírást ad, azaz az EU 2019/787-es számú rendelete értelmében a rum olyan szeszes ital, amelyet kizárólag a nádcukor vagy a cukornádlé gyártása során előállított melaszból vagy szirupból erjesztenek és 96%-nál kisebb alkoholtartalommal párolnak úgy, hogy a párlat rumra jellemző sajátosságai egyértelműen felismerhetőek legyenek, valamint:

 

  • Minimális alkoholtartalma 37,5 térfogatszázalék.
  • Nem adható hozzá alkohol, még hígítva sem.
  • A rum nem ízesíthető.
  • A rumhoz csak karamellt lehet hozzáadni a színének beállítására.A rum édesíthető az ízének lekerekítése érdekében, de a végső termék nem tartalmazhat 20g/liternél több cukrot.
Tartalomhoz tartozó címkék: Rum