Leírás és Paraméterek
A whisky kialakulásának története egyedi, hiszen a lepárló speciális, két és félszeresnek nevezhető lepárlási eljárást alkalmaz, ami az italok egy részét a blended whisky világába vezeti, de független palackozóknál elérhető változatai kivételesen magas minőséget képviselnek. Ezen kiemelkedő palackozás 11 éves érlelésű, kezdetben újratöltött hogshead hordókban töltötték be. Az érlelés utolsó két éve azonban már a Wilson&Morgan saját tárolóházaiban zajlott, egy újratöltött Pedro Ximenez sherryhordóban. Az összjáték eredményeként létrejött 3302 palack világszerte elérhetővé vált, számos whisky-kedvelő örömére. Az ital két évig először töltött Pedro Ximenez hordók hatására egyedülálló karaktert kapott. A hordók nem csak a whiskyvé tették, hanem határozottan hozzájárultak a textúra, a testesség és a krémes karakter fokozásához is. Az íz egy sima, ugyanakkor meglehetősen robusztus élmény, enyhén vajas, mazsolás és mézes jegyekkel, valamint halvány barnacukros tónusokkal. Az illat tiszta és gyümölcsös, ahol az érett cseresznye dominál. A páratlan összhang a lepárlás mesteri módjában és a Pedro Ximenez sherryhordók érintésében rejlik. Az egyedi eljárás és a kivételes érlelés eredményeként a Benrinnes 2011 11 éves PX Sherry Finish Wilson&Morgan Whisky egy különleges és exkluzív élményt kínál az ínyenceknek.
Alkohol tartalom | 46 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | Benrinnes |
Ital típus | Single Malt |
Származási hely | Skócia/ Speyside |
Űrtartalom | Normál |