Leírás és Paraméterek
A lepárló története egészen a XIX. század végéig nyúlik vissza, de az igazi áttörést 2004-ben hozta meg, amikor Billy Walker, az egyik legkiválóbb skót lepárlómester, átvette a vezetést. Azóta a Benriach folyamatosan alkotja a páratlan minőségű whisky-ket. Az inspiráció a hagyományok mély tiszteletéből és a folyamatos fejlődés vágyából született. Walker mesterműveinek köszönhetően a lepárló megállíthatatlanul növelte hírnevét. Azóta Rachel Barrie, a jelenlegi lepárlómester, folytatja ezt a hagyományt, újragondolva a régi kiadásokat és létrehozva új, lenyűgöző ízvilágú whisky-ket. A Benriach 25 éves kiadása 2006-ban mutatkozott be először, 46,8%-os alkoholfokkal, limitált kiadásként. Azóta bekerült az alapsorba, de a kivételes minőség megmaradt. Ez a whisky a lepárló legfinomabb hordóiból születik, amelyek évtizedek alatt érlelődtek. A finom érlelési folyamatnak köszönhetően az italban megtalálható a tökéletes egyensúly és gazdag, mély karakter. A Benriach 25 éves Whisky-t nem hűtik szűrve, így megőrizve az eredeti íz és aromakomponensek teljes spektrumát. Az alkoholfokot 40%-ra csökkentették, hogy a komplex ízek még inkább érvényesüljenek.
Alkohol tartalom | 46 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | Benriach |
Ital típus | Single Malt |
Származási hely | Skócia/ Speyside |
Űrtartalom | Normál |