Leírás és Paraméterek
A története a korai 70-es évekbe nyúlik vissza, amikor a Benriach merész lépéssel szakított az akkori konvenciókkal, visszatérve a 19. századi tőzeges stílushoz. Az alapanyagként felhasznált erősen tőzegelt árpamaláta a whisky készítésének kiindulópontja. A Smoky Ten különlegessége a felföldi tőzeg, mely édes és füstös jegyekkel gazdagítja a malátaárpát. Ez az egyedi tőzeg teszi lehetővé, hogy a whisky egyedi és kifinomult karakterrel rendelkezzen. Az ízek és illatok széles skálája érhető tetten a bourbon hordók, égetett új tölgyfahordók és jamaikai rumhordók háromféle érlelésének köszönhetően. A hosszú érlelés eredményeként a Smoky Tenben található napérlelte gyümölcsök, aromás füstös édesség és pirított tölgyfafűszerek rétegei egy harmonikus egységbe olvadnak. Ez a whisky ideális belépőital azok számára, akik különleges és más stílusú, tőzeges whiskyt keresnek, eltérve a hagyományos Islay malátákhoz képest. A Smoky Ten összetétele is különleges, hiszen tőzegelt és nem tőzegelt párlatokból áll össze. Ez a páratlan házasítás kifinomultságot és egyensúlyt kölcsönöz a whiskynak, amely a Benriach hagyományait követve, mégis modern és innovatív.
Alkohol tartalom | 46 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | Benriach |
Ital típus | Single Malt |
Származási hely | Skócia/ Speyside |
Űrtartalom | Normál |