Leírás és Paraméterek
Az Aperol egy olasz ikonikus likőr, melynek megalkotása egy családi lepárlóban, a Barbieri testvérek, Luigi és Silvio irányítása alatt kezdődött el. 1912-ben örökölték meg apjuktól, Giuseppe-től a receptet, mely hosszú évek kemény munkájának, kísérletezésének és elszántságának eredménye volt. Az Aperol népszerűsége a háború utáni években robbant be, és hamarosan az egész Olaszországban közkedvelt itallá vált. Különösen a fiatalok és a társasági életben aktív emberek körében terjedt el, mivel könnyed, élénk narancssárga színe és kivételes íze a társasági élet vidámságát tükrözte. Az igazi áttörés az 1950-es években jött el, amikor az Aperol Spritz néven ismertté vált kevert ital receptje világszerte elterjedt. Ezzel az itallal az Aperol tovább növelte hírnevét és népszerűségét. Aperol később a Gruppo Campari részévé vált, de a márka hű maradt gyökereihez és továbbra is az Aperol Spritz ital népszerűsítésére koncentrált. Az Aperol azóta a művészet, reklám, divat és életmód világában is megtalálta helyét, és nemcsak Olaszországban, hanem világszerte hatalmas sikert arat. Az Aperol egyedülálló narancssárga színét és kiváló ízét egy jól őrzött titkos receptnek köszönheti. Ebben a likőrben tökéletesen kiegyensúlyozott minőségi összetevők találkoznak. A titkos gyógynövénykeverék és a keserű és édes narancs tökéletes kombinációja egy olyan italt eredményez, melynek illata enyhén alkoholos, élesen narancsos jegyekkel, és lenyűgöző gyógynövényes komplexitással, amit egy finom vaníliaillat egészít ki. Az ízében az Aperol megtestesíti az intenzív narancsos alapot, amit gyógynövényes és fás kivonatok kísérnek, és így kellemes kesernyés-édes ízt hoznak létre. Az ital textúrája bársonyos és kerek, hosszú narancsos és fás utóízzel, mely fokozza az élvezetet.
Alkohol tartalom | 11 % |
Alkohol tartalom kategória | < 15% |
Gyártó/Palackozó | Campari Group |
Származási hely | Olaszország |
Űrtartalom | Nagy |