Leírás és Paraméterek
Johann Gottlieb Benjamin Siegert doktor, egy német orvos, 1820-ban érkezett Németországból Venezuelába. Ott csatlakozott Simon Bolivar vezette függetlenségi harchoz, ahol nemcsak orvosként szolgált, hanem különleges gyomorkeserűjével is segítette a katonák étvágyát és emésztését. Siegert néhány év alatt olyan keserűt alkotott, melynek hatását hamarosan világszerte felfedezték. Az Angostura név onnan ered, hogy Siegert doktor a venezuelai Angostura városában élt. Kezdetben katonai célokra alkotta meg ezt a keserűt, de hamarosan rájöttek, hogy kiválóan alkalmas ételek és italok ízesítésére is. A cég, mely Siegert munkássága nyomán alakult, a századfordulón Trinidad szigetére költözött át. Itt egyre növekedett a rumkészítés szerepe, és az Angostura Bitters hamarosan elérte a világszerte elismert hírnevet. A cég a spanyol és a brit királyi családok hivatalos szállítójává vált, amely a minőségüket és hírnevüket erősítette. Annak ellenére, hogy az Angostura Bitters nevében a "keserű" szó szerepel, nincs markáns keserű íze. Ez a különleges keserű inkább az ételek és italok aromáit kiemeli és gazdagítja. Kiválóan alkalmas koktélokhoz, gyümölcslevekhez, friss salátákhoz, kávékhoz, fagylaltokhoz, valamint levesekhez, szószokhoz, húsok fűszerezéséhez és pácoláshoz.
Alkohol tartalom | 44.7 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | Angostura Co. |
Származási hely | Trinidad és Tobago |
Űrtartalom | Kicsi |