Leírás és Paraméterek
Ez a whisky a hagyomány és az innováció tökéletes egyensúlyát képviseli. Az Akashi whisky története évszázadokra nyúlik vissza, hiszen az Eigashima Shuzo cég már a 17. században működött, sake és shochu készítésével. Bár 1919-ben már megkapták az engedélyt a whisky előállítására, csak 1984-ben kezdtek el komolyan foglalkozni a whiskygyártással, amikor átköltöztek a Fehér Tölgy lepárlóba. Azóta elkötelezettnek maradtak a kiválóság és minőség mellett. Az Akashi Blended Sherry Cask Finish Whisky 30% árpamalátából készül, és a készítőknek az amerikai tölgyfahordós érlelés után az ex-sherryhordókban való további érlelés adja meg a különleges karakterét. Az eredmény egy komplex ital, melynek markáns aromái a tölgy és a vanília játéka. Az édes sherry jegyek finoman fonódnak a whisky testébe, így létrehozva egy lágy és kiegyensúlyozott ízélményt. Az Akashi whisky lepárlói csak egy hónapig működnek évente, így italuk korlátozott mennyiségben jut el a piacon. Ez a ritkaság teszi még értékesebbé ezt a whisky-t, melyet a japanizált művészet és a tradíció szerelmesei egyaránt élvezhetnek.
Alkohol tartalom | 46 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Díszdoboz | Papír díszdoboz |
Gyártó/Palackozó | Akaski |
Ital típus | Single Malt |
Származási hely | Japán |
Űrtartalom | Kicsi |